Imbieriniai sausainiai yra pagrindinis rudens patiekalas.
Šie cinamono, imbiero ir gvazdikėlių eterinių aliejų pripildyti sausainiai – tai skonio kupini skanėstai, kurie praskaidrins lietingą dieną namuose su vaikais. Išsitraukite iš stalčiaus „doTERRA” sausainių formeles ir kočėlą – laikas kepti!
Skaitykite toliau
Recepto Ingredientai
- 400 g miltų
- 3/4 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- 1/2 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 170 g nesūdyto sviesto, suminkštinto kambario temperatūroje
- 100gr rudojo cukraus
- 1 didelis kiaušinis
- 1 1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- 2 lašai cinamono žievės eterinio aliejaus
- 2 lašai imbiero eterinio aliejaus
- 2 lašai gvazdikėlių eterinio aliejaus
Neprivalomas patarimas: citrusiniam prieskoniui įmaišykite nedidelio apelsino žievelę arba lašelį doTERRA laukinių apelsinų (WILD ORANGE) eterinio aliejaus.
REKLAMA
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, sodą, druską ir muskatą. Atidėkite į šalį.
- Kitame dubenyje išmaišykite sviestą ir cukrų, kol taps lengvi ir purūs. Įmaišykite kiaušinį, vanilę ir toliau maišykite, kol viskas susijungs. Palaipsniui įmaišykite miltų mišinį. Galiausiai sudėkite eterinius aliejus ir maišykite, kol gausite vientisą tešlą.
- Padalykite tešlą į dvi lygias dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite rutuliuką ir suplokite juos į storus diskelius. Sandariai suvyniokite į plastikinę plėvelę ir atšaldykite šaldytuve bent 2 valandas arba per naktį.
- Norėdami iškepti sausainius, įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir išklokite kepimo skardą pergamentiniu popieriumi; atidėkite į šalį.
- Pabarstykite virtuvės stalą miltais ir tolygiai iškočiokite tešlą. Naudodami „doTERRA” sausainių formeles išpjaukite norimas formas ir, jei reikia, vėl iškočiokite tešlą, kad išpjautumėte daugiau.
- Kepkite 8-10 minučių arba kol iškeps. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Jei pageidaujate, viršų apliekite glajumi.